Рецепт “Шоколадний торт серце” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
У 1 порції: 350 ккал, 7 г білків,
20 г жирів, 37 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій
Для коржів:
❯ 2 яйця
❯ 200 г цукру
❯ по 1 склянці молока та рослинної олії
❯ 2 склянки борошна
❯ 1 пакетик розпушувача
❯ 2 ст. л. порошку какао
Для шоколадного крему:
❯ по 100 г чорного та молочного шоколаду
❯ 100 г вершкового масла
❯ 100 мл вершків жирністю 33%
Для шоколадних фігурок та глазурі:
❯ по 100 г білого та чорного шоколаду
❯ 50 г вершкового масла
❯ рожевий харчовий барвник
❯ порошок какао
Покроковий процес приготування шоколадного торту серце
Крок 1
Для фігурок білий шоколад поламати та розтопити на гарячій водяній бані з 25 г вершкового масла. Додати кілька крапель харчового барвника. Масу збити, вилити на вистелену пергаментним папером робочу поверхню та розрівняти лопаткою. Коли маса почне затвердіти, металевими виїмками вирізати серця і дати їм повністю затвердіти.
Крок 2
Для крему весь шоколад поламати та розтопити з вершковим маслом. Влити вершки, перемішати
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Жовтки відокремити від білків і збивати у глибокій мисці з цукром 5 хв. Порціями, чергуючи з молоком і олією, підмішати борошно з какао та розпушувачем. Акуратно ввести білки, збиті у піну. Вилити тісто в змащену жиром роз’ємну форму і випікати 40 хв.
Крок 4
Для глазурі розтопити чорний шоколад із 25 г вершкового масла. Корж, що остигнув, розрізати горизонтально
навпіл і з’єднати кремом. Покрити торт глазур’ю, посипати какао і прикрасити фігурками із шоколаду.