Рецепт “Штрудель із сиром яблуками та полуницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 125 г борошна
❯ сіль
❯ 1 ст. л. рослинного масла
❯ 100 мл теплої води
❯ 1 яйце для змащування
Для начинки:
❯ 125 г полуниці
❯ 1–2 яблука
❯ 50 г цукру
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 250 г сиру
❯ 20 г вершкового масла
❯ 1 пакетик ванільного цукру
Покроковий процес приготування штруделя із сиром
Крок 1
Борошно просіяти з щіпкою солі, додати масло і воду і руками вимісити гладке нелипке тісто. Перекласти тісто на посипану борошном робочу поверхню та добре обім’яти.
Крок 2
Глибоку миску змастити олією, перекласти до неї тісто, накрити харчовою плівкою і дати йому відстоятись у холодильнику 30 хв.
Крок 3
Підготувати начинку. Полуницю та яблука вимити та обсушити. Полуницю нарізати скибочками, яблука очистити та нарізати дрібними кубиками. Збризкати яблука соком лимона. Сир розтерти з цукром та ванільним цукром.
Крок 4
Тісто розкотити дуже тонко у прямокутний пласт, змастити олією та перекласти на змащене деко. Духовку нагріти до 175 °. Викласти на тісто сир, залишивши з усіх боків вільні краї бл. 2 см, розподілити яблука та полуницю. Вершкове масло охолодити, дрібно порубати та посипати начинку. Згорнути тісто в рулет і перевернути його швом донизу. Яйце розбовтати та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати 35 хв.