Рецепт “Штрудель з яблуками та полуницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 470 ккал, 7 г білків,
26 г жирів, 53 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
Для тесту:
❯ 250 г борошна
❯ сіль
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 100 мл теплої води
❯ 1 яйце
❯ рослинна олія та борошно для змащування/посипання
Для начинки:
❯ 125 г полуниці
❯ 250 г яблук
❯ 50 г цукру
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 250 г сиру
❯ 20 г вершкового масла
❯ 1 пакетик ванільного цукру
Покроковий процес приготування штруделя
Крок 1
Борошно просіяти та змішати із сіллю. Влити 1 стіл. ложку рослинної олії та теплу воду. Замісити м’яке тісто. На робочу поверхню насипати трохи борошна та вимішувати тісто 10 хв. Теплу миску змастити олією, викласти тісто, затягнути миску харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 30 хв
Крок 2
Для начинки полуниці вимити та нарізати невеликими шматочками. Яблука очистити від шкірки та вилучивши серцевини, нарізати так само. Збризкати яблука соком лимона. Сир розтерти з ванільним цукром.
Крок 3
Тісто розкотити у прямокутний пласт, перекласти на рушник і змастити олією. Підкласти долоні під тісто і почати повільно розтягувати його, Поки тканина рушника не почне просвічувати через тісто.
Крок 4
Нагріти духовку до 175 °. Деко змастити олією. На тісто викласти фрукти і ягоди, намазати сир, залишивши краї тіста на 2 см вільними. Вершкове масло настругати та розподілити поверх начинки. Обережно піднімаючи рушник, згорнути тісто в рулет, помістити на деко швом донизу і змастити збитим яйцем. Випікати штрудель 35 хв до золотистого кольору