Рецепт “Смажена куряча печінка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 хвилин
У 1 порції: 470 ккал, 27 г білків,
18 г жирів, 47 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г курячої печінки
❯ 5 гілочок чебрецю
❯ 2 гілочки розмарину
❯ 1 гілочка шавлії
❯ суміш перців
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 40 г топленої олії
❯ 1 ст. л. портвейну
❯ сіль
Для чатні:
❯ 4 яблука
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ 3–4 ч. л. цукру
❯ дрібка солі
Покроковий процес приготування смаженої курячої печінки
Крок 1
Печінку вимити та нарізати. Трави вимити та обсушити. Листочки з 3 гілочок чебрецю, 1 гілочки розмарину та 2 листочки шавлії порубати.
Крок 2
Обсмажувати печінку на суміші рослинної та топленої олій 5 хв на сильному вогні. Додати рубані трави, посолити та поперчити до смаку. Влити портвейн і гасити 4 хв на середньому вогні, помішуючи.
Крок 3
Для чатні яблука вимити, очистити та, видаливши серцевину, нарізати дрібними кубиками. Нагріти сковороду (без додавання жиру) та карамелізувати цукор. Додати яблука, влити біле сухе вино та тушкувати, помішуючи, 5 хв.
Посолити на смак.
Крок 4
Печінку розкласти по порційним тарілкам. Прикрасити чебрецем, розмарином і шавлією. Подати на стіл з пікантним яблучний чатні. На гарнір можна запропонувати картоплю. Також смачно з грінками