Рецепт “Солодкий омлет по-віденськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 570 ккал, 17 г білків,
22 г жирів, 77 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 яйця
❯ дрібка солі
❯ 4 ст. л. цукру
❯ 50 г родзинок
❯ 200 г борошна
❯ 250 мл молока
❯ ванілін на кінчику ножа
❯ 40 г вершкового масла
❯ 1 яблуко
❯ 50 г очищених волоських горіхів
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування омлету по-віденськи
Крок 1
Жовтки відокремити від білків і збити міксером у пишну масу із сіллю та 2 стіл. ложками цукру. Родзинки залити окропом на кілька хвилин, потім воду злити, родзинки обсушити. До жовткової маси додати борошно, молоко, ванілін і перемішати, щоб не було грудок. Білки збити в піну та акуратно перемішуючи ложкою, ввести в тісто.
Крок 2
На сковороді розтопити 20 г олії, влити тісто, накрити сковороду кришкою і випікати омлет на слабкому вогні прибл. 4 хв (Він повинен піднятися на 2-3 см). Омлет перевернути та випікати з іншого боку до золотистого кольору. Готовий омлет перенести на дерев’яну шахівницю і за допомогою двох виделок або ножа розділити на дрібні шматочки.
Крок 3
Горіхи крупно порубати. Яблуко вимити, очистити та вирізавши серцевину з насінням, нарізати кубиками. Залишилося олію розтопити на сковороді з важким дном. Всипати 2 ст. ложки цукру і нагрівати, поки цукор не почне купувати коричневий відтінок. Покласти яблука, горіхи та шматочки омлету. Все перемішати, розкласти по порційним тарілкам і посипати цукровою пудрою.