Рецепт “Стегенця тушковані з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 540 ккал, 59 г білків,
18 г жирів, 28 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 кг курячих стегенець
❯ сіль
❯ мелений перець чилі
❯ сушений чебрець
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 стебла цибулі-порею
❯ терта цедра 1/2 лимона
❯ 60 мл соку лимона
❯ 600 г моркви
❯ 200 мл білого вина
❯ 100 мл курячого або овочевого бульйону
Покроковий процес приготування стегон з овочами
Крок 1
Стегенця вимити, обсушити паперовим рушником і натерти сіллю, перцем чилі та сушеним чебрецем.
Крок 2
У великій сковороді нагріти олію і злегка обсмажити стегенця.
Крок 3
Овочі вимити. Білу частину цибулі-порею крупно нарізати. Моркву очистити, нарізати кружальцями та разом із цибулею, цедрою та соком лимона додати до курки. Готувати, помішуючи, 2 хв. Влити вино та бульйон, накрити сковороду кришкою і гасити курячі стегенця з овочами на слабкому вогні 25 хв.
Сушені листочки чебрецю у меленому вигляді використовуйте для надання аромату стравам з птиці та риби.