Рецепт “Свиняча печінка по-тірольськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
У 1 порції: 700 ккал, 41 г білків,
43 г жирів, 40 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 кг свинячої печінки
❯ 100 г бекону
❯ мелений чорний перець
❯ 2 моркви
❯ 1 корінь петрушки
❯ 1 корінь селери
❯ 1 цибулина
❯ за 1 ст. л. вершкового та оливкової олії
❯ 1,5–2 л овочевого бульйону
❯ по 2 горошини запашного та чорного перцю
❯ 2 лаврові листи
❯ 2–3 гілочки чебрецю
❯ 1 склянка жирних вершків або сметани
❯ сік лимона на смак
❯ сіль
❯ 800 г картоплі
❯ рослинна олія для смаження
Покроковий процес приготування печінки по-тірольськи
Крок 1
Печінку вимити та очистити від плівок. Видалити з товстої центральної частини жилки та протоки. Бекон дрібно порізати. Печінку нашпигувати шматочками бекону, натерти з усіх боків меленим чорним перцем і ненадовго прибрати у холодильник
Крок 2
Цибулю очистити та порубати. Інші овочі вимити, очистити та натерти на великій тертці. Вершкове масло розтопити в каструлі з товстим дном, додати оливкову олію та швидко обсмажити печінку на сильному вогні. Викласти із каструлі. Зменшити вогонь до мінімуму та на жирі, що залишився в каструлі, обсмажувати овочі 10 хв. Повернути в каструлю печінку, влити бульйон, додати горошини перців, чебрець та лавровий лист. Гасити печінку з овочами під кришкою прибл. 1 год до м’якості.
Крок 3
Печінку перекласти в інший посуд. У вміст каструлі влити вершки, перемішати та прогріти. У соус покласти печінку. Заправити страву соком лимона, посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Картоплю очистити, нарізати кружальцями та обсмажити на олії до рум’яної скоринки. Подати з печінкою та соусом. добре посипати рубаною петрушкою.