Рецепт “Сирні гріссіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 150 г тертого сиру
❯ 180 г борошна
❯ 100 мл молока
❯ 100 г вершкового масла
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. розпушувача для тіста
Для подачі (за бажанням та на вибір):
❯ соус песто
❯ сирний соус
❯ Хумус
❯ домашній майонез
❯ сирний соус
❯ соус на основі натурального йогурту
Покроковий процес приготування сирних гріссінів
Крок 1
Твердий сир натерти на тертці. Вершкове масло нарізати дрібними кубиками та розм’якшити при кімнатної температури. Молоко злегка нагріти. Борошно просіяти у глибоку миску, додати сіль та розпушувач для тіста і добре перемішати. Додати олію і добре розім’яти борошняну суміш руками. Вливаючи тепле молоко, вимісити гладке однорідне тісто.
Крок 2
Сформувати з тесту кулю, завернути її в харчову плівку і помістити в холодильник на 20 хв. Підготувати робочу поверхню і присипати її борошном. Забираючи невеликі порції тіста, руками сформувати тонкі довгі (10–12 см) хлібні палички та надати їм максимально гладкий акуратний вигляд. Сформовані вироби помістити у холодильник на 20 хв.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати вистелений пергаментом лист і викласти на нього гриссіні на невеликій відстані один від одного. Випікати вироби прибл. 15 хв. (Не вміщені на лист виробу до випікання тримати в холодильнику.) Готовим гриссіні перед подачею дати повністю охолонути. За бажанням перед випіканням посипати маком, рубаним насінням.