Рецепт “Тарт із яблучно-вершковим кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
Для тесту:
❯ 250 г борошна
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 100 г цукру
❯ 3 ст. л. води
❯ сіль
Для крему та оформлення:
❯ 2 ст. л. яблучного джему
❯ 100 мл води
❯ 200 мл вершків
❯ 1 жовток
❯ 5 кисло-солодких яблук
❯ сік лимона
❯ 1 ст. л. цукру
Покроковий процес приготування тарту із кремом
Крок 1
Для тіста масло порубати, просіяти на нього борошно, додати цукор, дрібку солі та руками розім’яти у дрібну крихту. Вбити яйце, додати воду і вимісити гладке тісто. Тісто розкотити, вислати їм форму, зробивши бортики, і наколоти вилкою. Випікати основу прибл. 10 хв. при 190°.
Крок 2
Яблука вимити та, не очищаючи, нарізати тонкими кружальцями. Збризкати яблука соком лимона, викласти на плоску тарілку і прогрівати в мікрохвильовій печі бл. 1 хв: кружки стануть м’якими та гнучкими.
Крок 3
Приготувати крем. У невеликому сотейнику джем розвести водою, довести до кипіння та варити 2 хв. У мисці
розбовтати жовток з вершками та тонким струмком, добре перемішуючи, влити гарячу масу із джемом. Приготовлену суміш вилити на основу.
Крок 4
Гуртки яблук скласти стопочками, згорнути кожну рулетиком, поставити в крем і руками акуратно розгорнути “трояндочки”. Присипати “трояндочки” цукром і випікати виріб прибл. 25 хв.