Рецепт “Торт Карпатка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
Для тесту:
❯ 150 г борошна
❯ 100 мл води
❯ 100 мл молока
❯ 80 г вершкового масла
❯ 4 яйця
❯ 1/2 ч.л. солі
Для крему:
❯ 600 мл молока
❯ 1 стручок ванілі
❯ 160 г цукру
❯ 500 г кукурудзяного крохмалю
❯ 200 г вершкового масла
Покроковий процес приготування торту Карпатка
Крок 1
Для тесту воду та молоко нагріти у глибокій каструлі, додати сіль, покласти вершкове масло та дати йому повністю розтопитись.
Крок 2
Всипати в один захід борошно та готувати, інтенсивно перемішуючи, поки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду.
Крок 3
Каструлю зняти з вогню, тісто перекласти в інший посуд і дати йому трохи охолонути. Вбити у тісто по одному яйця, добре перемішуючи після кожного.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Тісто розділити на 2 рівні частини та спекти два коржі. Дати коржам охолонути на кондитерській решітці.
Крок 5
Приготувати крем. Молоко влити у глибоку стійку каструлю. Стручок ванілі розламати вздовж навпіл і вискребити
у молоко. Помішуючи, всипати в молоко цукор, додати кукурудзяний крохмаль і дуже добре перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести молоко до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати, рідше
помішуючи, поки маса не почне густіти.
Крок 6
Вершкове масло нарізати кубиками та розм’якшити. Крем зняти з вогню, дати йому трохи охолонути та додати масло. Крем з олією збити у пишну масу.
Крок 7
Зібрати торт, проклавши коржі товстим шаром крему. Готовому торту дати настоятися. Посипати цукровою пудрою.