Перейти до вмісту
Головна » Торт Карпатка

Торт Карпатка

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Торт Карпатка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ:
    Для тесту:
    ❯ 150 г борошна
    ❯ 100 мл води
    ❯ 100 мл молока
    ❯ 80 г вершкового масла
    ❯ 4 яйця
    ❯ 1/2 ч.л. солі
    Для крему:
    ❯ 600 мл молока
    ❯ 1 стручок ванілі
    ❯ 160 г цукру
    ❯ 500 г кукурудзяного крохмалю
    ❯ 200 г вершкового масла

    Покроковий процес приготування торту Карпатка

    Крок 1

    Для тесту воду та молоко нагріти у глибокій каструлі, додати сіль, покласти вершкове масло та дати йому повністю розтопитись.

    Крок 2

    Всипати в один захід борошно та готувати, інтенсивно перемішуючи, поки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду.

    Крок 3

    Каструлю зняти з вогню, тісто перекласти в інший посуд і дати йому трохи охолонути. Вбити у тісто по одному яйця, добре перемішуючи після кожного.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Тісто розділити на 2 рівні частини та спекти два коржі. Дати коржам охолонути на кондитерській решітці.

    Крок 5

    Приготувати крем. Молоко влити у глибоку стійку каструлю. Стручок ванілі розламати вздовж навпіл і вискребити
    у молоко. Помішуючи, всипати в молоко цукор, додати кукурудзяний крохмаль і дуже добре перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести молоко до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати, рідше
    помішуючи, поки маса не почне густіти.

    Крок 6

    Вершкове масло нарізати кубиками та розм’якшити. Крем зняти з вогню, дати йому трохи охолонути та додати масло. Крем з олією збити у пишну масу.

    Крок 7

    Зібрати торт, проклавши коржі товстим шаром крему. Готовому торту дати настоятися. Посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Торт Карпатка. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *