Рецепт “Торт Прага з шоколадними цукерками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 910 ккал, 9 г білків,
45 г жирів, 81 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій
Для цукерок:
❯ 200 г шоколаду з вмістом какао 70 %
❯ 100 мл жирних вершків
❯ 50 г вершкового масла
❯ 50 г цукру
❯ 40 мл коньяку
❯ мелена кориця, цукрова пудра та порошок какао для обвалення цукерок
Для коржів та прошарку:
❯ 3 яйця
❯ по 150 г вершкового масла та цукру
❯ 50 г порошку какао
❯ 150 г борошна
❯ 100 мл вершків жирністю 10–12 %
❯ 1 ч. л. розпушувача
❯ дрібка солі
❯ абрикосовий джем
❯ 50 мл апельсинового лікеру
Для глазурі:
❯ 70 г шоколаду
❯ 4 ст. л. вершків
Покроковий процес приготування торту Прага
Крок 1
Для цукерок шоколад поламати дрібними шматочками та разом з олією, вершками та цукром розтопити у металевій мисці на гарячій водяній бані. Додати щіпку меленої кориці та коньяк, перемішати. Дати масі охолонути, прибрати на ніч у холодильник
Крок 2
Чайною ложкою відокремити від затверділої шоколад маси маленькі шматочки. Половину з них обваляти в какао, іншу половину – в цукровій пудрі, змішаної з щіпкою кориці. Руками надати цукеркам круглу форму і ще раз обваляти в какао та суміші цукрової пудри із корицею. Викласти цукерки на фольгу та прибрати в холодильник.
Крок 3
Для коржів жовтки відокремити від білків. Розм’якшене масло збити в пишну масу зі 100 г цукру, какао та жовтками. Борошно з розпушувачем просіяти та невеликими порціями поперемінно з теплими вершками підмішати до жовтково-масляної маси. Білки збити в міцну піну з солі та 50 г цукру та акуратно ввести в тісто. Випікати бісквіт у змащеній жиром та посипаним борошном рознімній формі 45 хв за 180°. Після остигання розрізати на два коржі. Просочити коржі лікером, намазати тонким шаром джему і скласти один на інший. Поверхню та боки торта обмазати конфітюром. Прибрати у холодильник.
Крок 4
Для глазурі розтопити шоколад на гарячій водяній бані, додавши вершки. Дати глазурі трохи охолонути. Торт повністю покрити шоколадною глазур’ю, прикрасити цукерками та поставити в холодильник на 2 год.