Перейти до вмісту
Головна » Торт Прага з шоколадними цукерками

Торт Прага з шоколадними цукерками

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Торт Прага з шоколадними цукерками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 910 ккал, 9 г білків,
    45 г жирів, 81 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 8 порцій
    Для цукерок:
    ❯ 200 г шоколаду з вмістом какао 70 %
    ❯ 100 мл жирних вершків
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 50 г цукру
    ❯ 40 мл коньяку
    ❯ мелена кориця, цукрова пудра та порошок какао для обвалення цукерок
    Для коржів та прошарку:
    ❯ 3 яйця
    ❯ по 150 г вершкового масла та цукру
    ❯ 50 г порошку какао
    ❯ 150 г борошна
    ❯ 100 мл вершків жирністю 10–12 %
    ❯ 1 ч. л. розпушувача
    ❯ дрібка солі
    ❯ абрикосовий джем
    ❯ 50 мл апельсинового лікеру
    Для глазурі:
    ❯ 70 г шоколаду
    ❯ 4 ст. л. вершків

    Покроковий процес приготування торту Прага

    Крок 1

    Для цукерок шоколад поламати дрібними шматочками та разом з олією, вершками та цукром розтопити у металевій мисці на гарячій водяній бані. Додати щіпку меленої кориці та коньяк, перемішати. Дати масі охолонути, прибрати на ніч у холодильник

    Крок 2

    Чайною ложкою відокремити від затверділої шоколад маси маленькі шматочки. Половину з них обваляти в какао, іншу половину – в цукровій пудрі, змішаної з щіпкою кориці. Руками надати цукеркам круглу форму і ще раз обваляти в какао та суміші цукрової пудри із корицею. Викласти цукерки на фольгу та прибрати в холодильник.

    Крок 3

    Для коржів жовтки відокремити від білків. Розм’якшене масло збити в пишну масу зі 100 г цукру, какао та жовтками. Борошно з розпушувачем просіяти та невеликими порціями поперемінно з теплими вершками підмішати до жовтково-масляної маси. Білки збити в міцну піну з солі та 50 г цукру та акуратно ввести в тісто. Випікати бісквіт у змащеній жиром та посипаним борошном рознімній формі 45 хв за 180°. Після остигання розрізати на два коржі. Просочити коржі лікером, намазати тонким шаром джему і скласти один на інший. Поверхню та боки торта обмазати конфітюром. Прибрати у холодильник.

    Крок 4

    Для глазурі розтопити шоколад на гарячій водяній бані, додавши вершки. Дати глазурі трохи охолонути. Торт повністю покрити шоколадною глазур’ю, прикрасити цукерками та поставити в холодильник на 2 год.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Торт Прага з шоколадними цукерками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *