Рецепт “Велуте зі шпинату” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
❯ 600 г шпинату
❯ 1–2 бульби картоплі
❯ 1/2 цибулини
❯ 1,2 л овочевого бульйону
❯ 2 ст. л. жирних вершків
❯ 30 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Для вершкового крему:
❯ 300 мл вершків
❯ 6 скибочок копченої грудинки
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування велуте
Крок 1
Для крему грудинку порубати та обсмажувати 2 хв. Влити 1/2 вершків, посолити, поперчити та уварювати 5 хв. Масу пюрувати та остудити. Вершки, що залишилися збити в піну, підмішати в масу з грудинкою і збити повторно. Крем помістити у холодильник.
Крок 2
Шпинат промити та обсушити. Очищену картоплю нарізати. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати у сотейнику на олії 3 хв. Додати шпинат та готувати 2 хв. Влити бульйон, покласти картоплю, довести до кипіння та варити 20 хв. Посолити та поперчити.
Крок 3
Суп зняти з вогню та пюрувати. Додати вершки та нагрівати на середньому вогні 3 хв. Готовий велуте розлити по тарілках. У кожну покласти 1-2 ст. л. вершкового крему. Подати із крутонами.