Перейти до вмісту
Головна » Велуте зі шпинату

Велуте зі шпинату

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Велуте зі шпинату” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4-6 порцій:
    ❯ 600 г шпинату
    ❯ 1–2 бульби картоплі
    ❯ 1/2 цибулини
    ❯ 1,2 л овочевого бульйону
    ❯ 2 ст. л. жирних вершків
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для вершкового крему:
    ❯ 300 мл вершків
    ❯ 6 скибочок копченої грудинки
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування велуте

    Крок 1

    Для крему грудинку порубати та обсмажувати 2 хв. Влити 1/2 вершків, посолити, поперчити та уварювати 5 хв. Масу пюрувати та остудити. Вершки, що залишилися збити в піну, підмішати в масу з грудинкою і збити повторно. Крем помістити у холодильник.

    Крок 2

    Шпинат промити та обсушити. Очищену картоплю нарізати. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати у сотейнику на олії 3 хв. Додати шпинат та готувати 2 хв. Влити бульйон, покласти картоплю, довести до кипіння та варити 20 хв. Посолити та поперчити.

    Крок 3

    Суп зняти з вогню та пюрувати. Додати вершки та нагрівати на середньому вогні 3 хв. Готовий велуте розлити по тарілках. У кожну покласти 1-2 ст. л. вершкового крему. Подати із крутонами.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Велуте зі шпинату. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *