Рецепт “Яблучний хлібець з вівсяними пластівцями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 3 великі яблука
❯ 120 мл води
❯ 250 г коричневого цукру
❯ 450 г борошна + для посипання форми
❯ 1 ч. л. пекарського порошку
❯ 1 ч. л. соди
❯ 1 ч. л. солі
❯ 1/2 мелених прянощів для хліба
❯ 220 г вівсяних пластівців
❯ 100 г родзинок
❯ 100 г рубаних волоських горіхів
❯ 2 яйця
❯ 80 мл рослинної олії
❯ жир для змащування форми
Покроковий процес приготування яблучного хлібецю
Крок 1
Яблука вимити, обсушити, дрібно нарізати та в сотейнику присипати цукром. Влити воду, довести суміш до кипіння
і готувати, зрідка помішуючи, доки яблука не стануть м’якими. Сотейник зняти з вогню та дати яблукам охолонути при кімнатній температурі.
Крок 2
Духовку нагріти до 190 °. Форму для кексу змастити жиром і присипати борошном.
Крок 3
Яйця розговорити як на омлет. Борошно просіяти з пекарським порошком, содою та сіллю, підмішати корицю, прянощі, вівсяні пластівці, родзинки та горіхи.
Крок 4
Додати до сухих інгредієнтів охолоджену яблучну масу і розбовтані яйця, влити олію і перемішати до одержання однорідної маси.
Крок 5
Викласти тісто у підготовлену форму та випікати бл. 40 хв. Готовому кексу дати охолонути у формі 10 хв і викласти його на блюдо сервування.