Рецепт “Яйця кокот з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 300 г рубаного м’яса
❯ 1 цибулина
❯ 1 невеликий корінь петрушки
❯ 30 г сушених грибів
❯ 7 яєць
❯ 100 мл жирних вершків
❯ 100 г тертого сиру
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
❯ кілька гілочок петрушки для подачі
Покроковий процес приготування яєць кокот
Крок 1
Гриби замочити у 300 мл холодної води на 2 год. Воду, в якій вони замочувалися, процідити у чистий посуд, додати гриби та відварити до готовності, шумівкою перекласти в інший посуд та дати охолонути. Гриби нарізати.
Крок 2
Цибулину очистити та порубати. Петрушку очистити та натерти на великій тертці.
Крок 3
На сковороді на невеликому кількості гарячої олії обсмажити цибулю до прозорості, додати петрушку і, помішуючи, обсмажувати 5-7 хв.
Крок 4
Викласти до цибулі рубане м’ясо, гриби та обсмажувати, помішуючи, до готовності м’яса Масу посотаити і поперчити до смаку, зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Порційні креманки змастити олією.
Крок 6
У невеликій мисці 1 яйце розбовтати, як на омлет, і підмішати в масу тертий сир
Крок 7
М’ясну масу з розкласти по креманкам і залити яєчно-вершковою масою із сиром. У кожну креманку випустити 1 яйце, посолити та поперчити.
Крок 8
Креманки з м’ясною масою та яйцями поставити в духовку і запікати, доки яйця не схопляться. Гілочки петрушки промити і обсушити, листочки обірвати. Готові яйця кокот прикрасити петрушкою.