Рецепт “Запечене філе коропа з прованськими травами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 470 ккал, 36 г білків,
33 г жирів, 5 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г філе коропа
❯ сік 1 лимона
❯ по 1 пучку чебрецю, розмарину та шавлії
❯ 2 зубчики часнику
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 4 ст. л. сухого білого вина
❯ 4 ст. л. рибного бульйону
❯ 100 г вершкового масла
Покроковий процес приготування запеченого філе коропа
Крок 1
Філе вимити, обсушити та розрізати на порційні шматки. Підготовлену рибу покласти в глибоку миску і збризкати соком лимона. Накрити миску харчовою плівкою та помістити в холодильник на 30 хв
Крок 2
Часник очистити та потовкти. Філе посолити, поперчити та намазати часником. Чебрець, розмарин і шавлію вимити, перебрати, обсушити та дрібно порубати. 2/3 олії розділити на скибочки за кількістю шматків філе.
Крок 3
Викласти філе у форму для запікання та посипати зеленню. Влити вино і бульйон, на кожен шматок філе покласти скибочку олії та запікати 35 хв при 190 °, накривши форму фольгою. За 8 хв до готовності видалити фольгу та покласти на рибу масло, що залишилося.