Рецепт “Англійський пудинг з горіхами, цукатами та родзинками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 год.
У 1 порції: 770 ккал, 10 г білків,
41 г жирів, 89 г вуглеводів
Інгредієнти
На 10 порцій:
❯ 160 г рубаного фундука та мигдалю
❯ 250 г вершкового масла,
❯ 250 г панірувальних сухарів та коричневого цукру
❯ 100 г рідкого меду
❯ 40 мл коньяку
❯ сік та цедра 2 лимонів
❯ 4 яйця
❯ 110 г борошна
❯ 1/2 ч. л. меленого запашного перцю,
❯ 1/2 ч. л. тертого мускатного горіха
❯ 1/2 ч. л. меленої гвоздики
❯ 220 г родзинок
❯ 40 г цукатів
❯ 1 нарізане яблуко
❯ жир та борошно для змащування/посипання форм
❯ 250 мл збитих вершків
❯ цукрова пудра
Покроковий процес приготування пудингу
Крок 1
Олію розтопити з 1/2 меду та дати охолонути. Додати 20 мл коньяку, цедру та сік, збиваючи, ввести яйця. Підмішати горіхи, сухарі, борошно, цукор, спеції, родзинки, цукати та яблуко. Форми змастити олією, посипати борошном і наповнити тестом.
Крок 2
У форму з гарячою водою встановити форми так, щоб вони були занурені на 2/3, і випікати пудинг 2 години при 150°.
Крок 3
Мед і коньяк, що залишилися, нагріти. Пудингам дати охолонути, перевернути їх на блюдо, полити медово-коньячною сумішшю і помістити в холод. Перед подачею пудинги розрізати уздовж навпіл і змастити вершками.
Посипати цукровою пудрою.