Рецепт “Банановий хлібець на маслі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 4-5 бананів
❯ сік 1 лимона
❯ 150 г цукру
❯ 120 г вершкового масла
❯ 2 яйця
❯ 250 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 100 г волоських горіхів
❯ сіль
❯ жир і борошно для змащування
Покроковий процес приготування бананового хлібця
Крок 1
Духовку нагріти до 190 °. Форму для кексу змастити жиром та присипати борошном. Глибоку прямокутну форму
для кексу змастити жиром і присипати борошном.
Крок 2
Вершкове масло розм’якшити та збити в пишну масу із цукром. Чи не припиняючи збивати, по одному ввести в масу яйця. Порціями підмішати борошно зі щіпкою солі та розпушувачем. Банани очистити, розім’яти виделкою, збризкати
соком лимона та додати у тісто. Горіхи підсушити у духовці, порубати та підмішати в тісто.
Крок 3
Викласти тісто у підготовлену форму та випікати виріб 35–45 хв. Якщо виріб занадто швидко підрум’янилося, накрити його фольгою. Готовність виробу перевірити, проткнувши його по центру дерев’яною шпажкою: якщо
вона виходить сухий, банановий хлібець готовий.