Рецепт “Болгарський козунак з родзинками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 6 годин
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 40 г свіжих дріжджів
❯ 200 мл молока
❯ 200 г цукру
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 700 г борошна
❯ 7 яєчних жовтків
❯ 120 г вершкового масла
❯ 2 яєчні білки
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ цедра 1 лимона
❯ по 100 г родзинок та очищеного мигдалю
❯ цедра 1 апельсину
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування болгарського козунаку
Крок 1
Для опари дріжджі розпустити в 100 мл теплого молока, додати 1 стіл. ложку цукру, сіль, 300 г борошна та замісити тісто. Поставити у тепле місце на 1 год.
Крок 2
Жовтки збити віночком з цукром, що залишився. Вершкове масло розтопити, яєчні білки збивати до утворення пишної міцної піни.
Крок 3
В опару додати молоко, що залишилося, жовткову суміш, білки, тепла олія, ванільний цукор та борошно. Ретельно вимісити та поставити в тепле місце для підйому.
Крок 4
Родзинки ретельно вимити та добре обсушити, розклавши на паперовий рушник. Можна перемішати із 1 стіл. ложкою борошна. Мигдаль крупно порубати.
Крок 5
У тісто, що підійшло, додати підготовлені родзинки, горіхи, апельсинову цедру та перемішати. Накрити рушником і дати ще раз піднятися. Потім поділити на 2 частини.
Крок 6
З кожної частини сплести косу. Помістити на лист так, щоб посередині залишився отвір і дати трохи піднятися. Випікати 1 ч. Через 30 хв верх прикрити фольгою.