Перейти до вмісту
Головна » Британський пудинг

Британський пудинг

    Британський пудинг

    Рецепт “Британський пудинг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Який десерт подають на Різдво в Англії? А в Чехії чи Австрії? А у США? Повна відповідь була б занадто довгим, але за запропонованими рецептами можна зорієнтуватися.

    6 порцій, 4 години

    Інгредієнти

    – 150 г очищеного мигдалю
    – 2 кисло-солодкі яблука
    – 200 г цукатів
    – 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
    – 400 г родзинок
    – 400 г сушених журавлин
    – 140 г борошна
    – 100 г здобної білої крихти
    – 100 г цукру Мусковадо
    – 3 яйця
    – 2 ст. л. коньяку + для просочення виробу
    – 250 г вершкового масла

    Покроковий процес приготування британського пудингу

    Крок 1

    Мигдаль і цукати крупно порубати. Яблука вимити, очистити та натерти на великій тертці. Масло розм’якшити.

    Крок 2

    Горіхи, цукати та яблука перемішати з родзинками та журавлиною, додати борошно, крихту і цукор, вбити яйця,
    влити коньяк. Додаючи невеликими порціями олію, перемішувати до отримання однорідної маси.

    Крок 3

    Підготувати круглу вогнетривку миску (бл. 2 л) і вирізати кружок з пергаменту діаметром її верхнього краю. Викласти у миску масу для пудингу, щільно утрамбувати та накрити пергаментом. Накрити миску двома шарами фольги та щільно обв’язати кулінарною ниткою.

    Крок 4

    Підготувати велику ємність та на 2/3 наповнити її гарячою водою. Встановити в ємність миску з пудинговою масою, довести воду до кипіння і готувати на мінімальному вогні 3 год, підливаючи в ємність гарячу воду в міру википання.

    Крок 5

    Ємність зняти з вогню та залишити миску з пудингом у воді до повного остигання. Готовий пудинг, не розкриваючи та не перекладаючи в інший посуд, помістити в сухе прохолодне місце на 5 днів (або подати того ж дня).

    Крок 6

    Перед подачею пудинг прогріти на водяній бані протягом 1 год, розкрити та перевернути на сервірувальну тарілку, просочити коньяком та прикрасити за бажанням.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Британський пудинг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *