Рецепт “Британський пудинг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Який десерт подають на Різдво в Англії? А в Чехії чи Австрії? А у США? Повна відповідь була б занадто довгим, але за запропонованими рецептами можна зорієнтуватися.
6 порцій, 4 години
Інгредієнти
– 150 г очищеного мигдалю
– 2 кисло-солодкі яблука
– 200 г цукатів
– 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
– 400 г родзинок
– 400 г сушених журавлин
– 140 г борошна
– 100 г здобної білої крихти
– 100 г цукру Мусковадо
– 3 яйця
– 2 ст. л. коньяку + для просочення виробу
– 250 г вершкового масла
Покроковий процес приготування британського пудингу
Крок 1
Мигдаль і цукати крупно порубати. Яблука вимити, очистити та натерти на великій тертці. Масло розм’якшити.
Крок 2
Горіхи, цукати та яблука перемішати з родзинками та журавлиною, додати борошно, крихту і цукор, вбити яйця,
влити коньяк. Додаючи невеликими порціями олію, перемішувати до отримання однорідної маси.
Крок 3
Підготувати круглу вогнетривку миску (бл. 2 л) і вирізати кружок з пергаменту діаметром її верхнього краю. Викласти у миску масу для пудингу, щільно утрамбувати та накрити пергаментом. Накрити миску двома шарами фольги та щільно обв’язати кулінарною ниткою.
Крок 4
Підготувати велику ємність та на 2/3 наповнити її гарячою водою. Встановити в ємність миску з пудинговою масою, довести воду до кипіння і готувати на мінімальному вогні 3 год, підливаючи в ємність гарячу воду в міру википання.
Крок 5
Ємність зняти з вогню та залишити миску з пудингом у воді до повного остигання. Готовий пудинг, не розкриваючи та не перекладаючи в інший посуд, помістити в сухе прохолодне місце на 5 днів (або подати того ж дня).
Крок 6
Перед подачею пудинг прогріти на водяній бані протягом 1 год, розкрити та перевернути на сервірувальну тарілку, просочити коньяком та прикрасити за бажанням.