Рецепт “Булочки з сиром та сухофруктами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
Інгредієнти
На 12 ВИРОБІВ:
❯ 550 г борошна
❯ 200 мл молока
❯ 30 г свіжих пекарських дріжджів
❯ 1 яйце
❯ 1 жовток
❯ 100 г топленого вершкового масла
❯ 150 г цукру
❯ цедра 1 апельсина (натерти)
Для начинки:
❯ 300 г сиру
❯ 300 г вершкового сиру
❯ 1 білок
❯ 1 яйце
❯ 60 г цукру
❯ цедра 1 апельсина (натерти)
❯ 100 г сухофруктів асорті
❯ 50 мл рому
Додатково:
❯ 1 яйце для змащування виробів
❯ 150 г цукрової пудри
❯ 2–3 ст. л. гарячої води
❯ цедра 1 апельсина (натерти)
Покроковий процес приготування булочок з сиром
Крок 1
У глибокій мисці молоко та дріжджі перемішувати до повного розчинення дріжджів. Додати борошно, цедру, цукор, сіль і перемішати. Влити топлене молоко, додати жовток і яйце і вимісити м’яке еластичне тісто. Накрити миску харчовою плівкою та залишити підходити у теплому місці на 1,5–2 год. Тісто має збільшитися в обсязі вдвічі
Крок 2
Сухофрукти промити, обсушити за потреби нарізати та в невеликій мисці залити ромом. Сир тричі протерти на м’ясорубці. В окремому посуді підготовлений сир розтерти до отримання однорідної маси з вершковим сиром, цукром, цедрою, білком та яйцем.
Крок 3
Тісто обім’яти та на посипаному борошном робітнику поверхні розкачати в тонкий прямокутний пласт бл. 60х40 см. Покрити тісто сирною масою, трохи відступивши від країв, посипати сухофруктами, згорнути у щільний рулет та за допомогою гострого ножа нарізати його скибочками завтовшки прибл. 1,5 см.
Крок 4
Вироби перекласти на вистелений пергаментом лист і дати їм підійти прибл. 45 хв.
Крок 5
Духовку нагріти до 190 °. Яйце розбовтати та змастити вироби, покриваючи тільки тісто. Випікати 20-25 хв і дати їм охолонути на деку бл. 20 хв.
Крок 6
Цукрову пудру залити гарячою водою та добре розтерти віночком. Приготованою глазур’ю полити булочки та посипати цедрою апельсина. Дати глазурі затвердіти 5-10 хв.