Рецепт “Червоний рулет по-зимовому” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6-8 порцій, 40 хвилин
Інгредієнти
Для тесту:
– 3 яйця
– 250 г борошна
– 250 г цукру
– 250 мл пахти (або кефіру)
– 110 г вершкового масла
– 1,5 ч. л. розпушувача для тіста
– 2 ст. л. порошку какао
– Ванільний екстракт
– 1,5 ч. л. червоного харчового барвника
– Сіль
Для крему:
– 300 г крем-сиру
– 100 мл жирних вершків
– 250 г цукрової пудри
– Кокосова стружка
Покроковий процес приготування рулету по-зимовому
Крок 1
Олію збити з цукром та ванільним екстрактом у пишну масу. Ввести по одному яйця. Борошно перемішати з какао та розпушувачем, додати щіпку солі та кілька прийомів підмішати в масляну масу. Барвник розчинити в пахті та, збиваючи на низькій швидкості, ввести масу.
Крок 2
Духовку нагріти до 180°. Деко з бортиками вистелити пергаментом і збризкати його водою. На лист викласти тісто і кілька разів струсити його, щоб воно поступово розподілилося. Випікати бл. 15 хв.
Крок 3
Підготувати кухонний рушник та накрити його харчовою плівкою. Бісквіт перевернути на рушник, пергамент видалити, бісквіт згорнути в рулет і дати охолонути.
Крок 4
Для крему крем-сир збити з цукровою пудрою і вершками. Бісквіт розгорнути та намазати 2/3 крему. Згорнути виріб у щільний рулет, викласти на сервірувальну тарілку і покрити кремом, що залишився. За бажанням густо посипати кокосовою стружкою та бісквітною крихтою.