Рецепт “Цепеліни з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 500 г рубаного м’яса
❯ 1 кг картоплі
❯ 1 ст. л. картопляного крохмалю
❯ 1 цибулина
❯ 100 мл молока
❯ 2 ст. л. смальцю
❯ 1 ст. л. смальцю зі шкварками
❯ 100 г копченої грудинки
❯ сушений майоран
❯ сіль
❯ перець
Для подачі:
❯ 100 г жирної сметани
❯ кілька гілочок кропу
Покроковий процес приготування цепелін
Крок 1
Цибулину очистити та розрізати навпіл. Одну половину цибулини дрібно посікти, обсмажити на 2 ст. л. смальцю та в мисці перемішати з рубаним м’ясом. Додати сушений майоран, посолити та поперчити.
Крок 2
Картоплю очистити, вимити та натерти на дрібній тертці. Так само натерти цибулину. Підготовлені овочі викласти на сито на 10 хв. та добре віджати. Нагріти молоко.
Крок 3
Терту масу перекласти в миску, додати крохмаль та добре перемішати. Влити гаряче молоко, посолити, поперчити та вимісити до отримання гладкої маси.
Крок 4
З м’ясної маси вологими руками сформувати кульки розміром трохи більше волоського горіха. З картопляної маси сформувати коржики розміром з долоню та обліпити ними м’ясні кульки, сформувавши довгасті вироби.
Крок 5
Цепелини варити в достатньому кількості киплячої підсоленої води 15-20 хв.
Крок 6
Половину цибулини, що залишилася. дрібно нарізати, копчену грудинку нарізати дрібними кубиками. Підготовлену цибулю обсмажити на смальці зі шкварками до прозорості. Додати грудинку та обсмажити до золотистого кольору.
Крок 7
Готові цепелини за допомогою шумівки викласти в сервувальний посуд та посипати обсмаженою цибулею зі шкварками та грудинкою, полити жиром, що утворився в сковороді. Сметану злегка посолити та поперчити та подати як соус в окремій посуд. Кріп промити, обсушити та прикрасити гілочками кропу блюдо.