Рецепт “Десерт зі слив з маскарпоне” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г злив
❯ 100 г очищених волоських горіхів
❯ 70 г цукру
❯ щіпка меленої кориці
❯ 250 г маскарпоне
❯ 100 мл жирних вершків
❯ 150 г цукрової пудри
❯ листочки м’яти для прикраси
Покроковий процес приготування десерту зі слив
Крок 1
Сливи вимити, обсушити, розрізати кожну навпіл, кісточки видалити. 6 половинок слив відкласти для прикраси, на кожній зробити 3 поздовжніх розрізи, не прорізаючи остаточно. Ті, що залишилися половинки слив нарізати тонкими поздовжніми скибочками.
Крок 2
Горіхи крупно порубати та обсмажити на сковороді без жиру, до появи тонкого аромату. Присипати горіхи цукром і корицею і, перемішуючи, обсмажувати, доки злегка не карамелізується. Горіхи в карамелі перекласти на лист пергаменту та охолодити.
Крок 3
Для крему маскарпоне збити з вершками та цукровою пудрою. Нарізані сливи розкласти по келихах або креманках, розподілити горіхи та накрити кремом. Десерт до подачі тримати в холодильнику. Прикрасити відкладеними половинками слив і листи м’яти.