Рецепт “Капустяний гратен” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1/2 качана капусти білокачанної
❯ 300 г рубаної телятини
❯ 400 г відвареного рису
❯ 1 велика цибулина
❯ 1 зубок часнику
❯ 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 400 г рубаних помідорів без шкірки та насіння
❯ 300 мл кулінарного томатного соусу
❯ 100 мл води
❯ 300 г моцарели
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування капустяного гратену
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання і змастити її олією. Цибулину і часник очистити, цибулину дрібно нарізати, часник посікти.
Крок 2
На сковороді 2 ст. л. рослинної олії, часто перемішуючи, обсмажувати рубане м’ясо до розсипчастості. М’ясо посолити, поперчити та перекласти в іншу посуд.
Крок 3
Капусту нашаткувати великими шматочками та обсмажувати на сковороді на 1-2 ст. л. рослинної олії до напівготовності. Капусту посолити, поперчити та відставити.
Крок 4
На сковороду влити 1 ст. л. олії та обсмажувати цибулю до прозорості. Додати часник, сушений чебрець, паприку і готувати, перемішуючи, 2-3 хв. Викласти помідори, влити томатний соус, закласти м’ясо. Влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою 15-20 хв.
Крок 5
Підмішати в масу відварений рис, добре прогріти та зняти з вогню.
Крок 6
У підготовлену форму викласти в кілька шарів, чергуючи, капусту та м’ясну масу з рисом, останнім укласти шар
капусти.
Крок 7
Накрити форму листом алюмінієвої фольги та запікати страву 40 хв.
Крок 8
Моцарелу порубати. Фольгу видалити та посипати страву сиром. Продовжувати запікання ще 10 хв. Страву подати гарячим із зеленню та скибочками лимона.