Рецепт “Кекс з виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 ХВИЛИН + 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 250 г вершкового масла
❯ 175 г цукру
❯ 4 яйця
❯ 250 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 1/2 ч. л. соди
❯ 100 мл білого десертного вина
❯ по 100 г зеленого та темного винограду (бажано без кісточок)
❯ 1 ст. л. крохмалю
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
Покроковий процес приготування кексу з виноградом
Крок 1
Борошно просіяти з щіпкою солі, содою та розпушувачем. Вершкове масло нарізати кубиками та розм’якшити при кімнатній температурі. За допомогою міксера у глибокій мисці збити олію з цукром у пишну масу. Виноград промити, обсушити, ягоди з гілочок обірвати та перебрати. Підготувати форму для випікання та густо змастити її жиром.
Крок 2
В окремому посуді розговорити яйця, як на омлет. У масляну масу невеликими порціями підмішати борошняну суміш, додати яйця, влити десертне вино та перемішати до отримання гладкого однорідного тесту середньорідкої консистенції. Ягоди присипати крохмалем, закласти в тісто та обережно перемішати. Духовку нагріти до 180 °.
Крок 3
Тісто перекласти у підготовлену форму. Щоб форма заповнилася рівномірно, дещо раз ударити нею об стіл. Виріб випікати бл. 50 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, проткнувши виріб у центрі: якщо шпажка суха, кекс готовий. Щоб кекс не надто підрум’янився, на 30 хв накрити його листом фольги.