Перейти до вмісту
Головна » Кекс з виноградом

Кекс з виноградом

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Кекс з виноградом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 20 ХВИЛИН + 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 250 г вершкового масла
    ❯ 175 г цукру
    ❯ 4 яйця
    ❯ 250 г борошна
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 1/2 ч. л. соди
    ❯ 100 мл білого десертного вина
    ❯ по 100 г зеленого та темного винограду (бажано без кісточок)
    ❯ 1 ст. л. крохмалю
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування кексу з виноградом
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Борошно просіяти з щіпкою солі, содою та розпушувачем. Вершкове масло нарізати кубиками та розм’якшити при кімнатній температурі. За допомогою міксера у глибокій мисці збити олію з цукром у пишну масу. Виноград промити, обсушити, ягоди з гілочок обірвати та перебрати. Підготувати форму для випікання та густо змастити її жиром.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    В окремому посуді розговорити яйця, як на омлет. У масляну масу невеликими порціями підмішати борошняну суміш, додати яйця, влити десертне вино та перемішати до отримання гладкого однорідного тесту середньорідкої консистенції. Ягоди присипати крохмалем, закласти в тісто та обережно перемішати. Духовку нагріти до 180 °.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Тісто перекласти у підготовлену форму. Щоб форма заповнилася рівномірно, дещо раз ударити нею об стіл. Виріб випікати бл. 50 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, проткнувши виріб у центрі: якщо шпажка суха, кекс готовий. Щоб кекс не надто підрум’янився, на 30 хв накрити його листом фольги.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс з виноградом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *