Рецепт “Класичні цукрові плюшки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 250 мл молока
❯ 2 ч. л. сухих пекарських дріжджів
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 150 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 1 ч. л. солі
❯ 500 г борошна
❯ 100 мл рослинної олії
❯ 100 г цукру для посипання
Покроковий процес приготування цукрових плюшок
Крок 1
Молоко трохи нагріти. Борошно просіяти в глибоку миску і перемішати із сіллю та цукром. Додати до борошна дріжджі та, вливаючи тонким струмком тепле молоко, добре перемішати. Вбити яйце, додати рослинну олію і руками вимісити гладке однорідне тісто.
Крок 2
Накрити тісто чистою тканинною серветкою і дати підійти у теплому місці без протягів бл. 40 хв.
Крок 3
Вершкове масло розтопити та злегка остудити. Тісто обім’яти та розкачати у прямокутний пласт завтовшки 5 мм.
Крок 4
Духовку нагріти до 190 °. Підготувати вистелений пергаментом лист.
Крок 5
Тісто змастити розтопленим вершковим маслом, густо посипати цукром і згорнути в рулет по довгому краю. Нарізати рулет шматочками завтовшки прибл. 5 см і розрізати кожен за товщиною навпіл, не прорізаючи остаточно.
Вироби розгорнути та викласти на підготовлений лист. Випікати цукрові плюшки 20-25 хв. Подати теплими з вершковим маслом.