Рецепт “Класичний хінкалі (мтіулурі)” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловичина 300 грамів
– Свинина 300 грамів
– Цибуля 200 грамів
– Гірський кмин 1 або 1/2 ч.л.
– Гострий перець 1/2 ч.л.
– Борошно 800 грамів
– Сіль
Покроковий процес приготування класичних хінкалі (мтіулурі)
Крок 1
В муку додаємо 0.5 ч.л. солі і добре перемішуємо. Потроху наливаємо воду та перемішуємо тісто. Тісто має вийти пластівцями.
Крок 2
Посипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і починаємо ретельно замішувати. Тісто має вийти щільним та еластичним. Загортаємо тісто в плівку та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
Крок 3
Свинину, яловичину та цибулю прокручуємо в м’ясорубці. Додаємо 1 ч.л. солі, спеції, додаємо трохи води та добре перемішуємо.
Крок 4
Розгортаємо невеликі шматочки тіста, кладемо начинку і формуємо хінкалі. Бажано зробити пробну партію, щоб перевірити на сіль та перець.