Перейти до вмісту
Головна » Класичний штолен із цукатами

Класичний штолен із цукатами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Класичний штолен із цукатами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 450 ккал

    Інгредієнти

    На 12 порцій:
    ❯ 100 г цукатів
    ❯ 200 г родзинок
    ❯ 50 г сушеної вишні
    ❯ 4 ст. л. рому
    ❯ 500 г борошна
    ❯ 60 г дріжджів
    ❯ 130 г цукру
    ❯ 250 мл молока
    ❯ 2 жовтки
    ❯ 300 г вершкового масла
    ❯ по 1/3 ч. л. меленого імбиру, кориці, кардамону
    ❯ 200 г рубаного мигдалю
    ❯ 150 г сирої марципанової маси
    ❯ 150 г цукрової пудри
    ❯ 3 ст. л. цитрусового лікеру

    Покроковий процес приготування штолену із цукатами

    Крок 1

    Цукати нарізат| маленькими кубиками та перекласти в миску. Додати ізюм та вишню, перемішати. Залити ромом та залишити мінімум на 1 год.

    Крок 2

    Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню і зробити зверху занурення. Додати дріжджі, 1 ч. л. цукру та 50 мл теплого молока. Перемішати, накрити чистим рушником та залишити на 15-20 хв за кімнатної температури.

    Крок 3

    Потім додати молоко, цукор, жовтки, 200 г масла, нарізаного кубиками, прянощі. Залишити в теплому місці на 1 ч. Додати фрукти в ромі та рубаний мигдаль.

    Крок 4

    Марципан нарізати, перемішати з 120 г цукрової пудри та лікером. Зробити з маси, що вийшла, валик довжиною 30см.

    Крок 5

    Тісто розкотити, на середину укласти марципанову масу та сформувати булку довгастої форми. Духовку нагріти
    до 180 °. Викласти виріб на деко і залишити на 30 хв. Випікати близько 1 ч. Теплий штолен змастити 100 г розтопленого масла і посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Класичний штолен із цукатами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *