Рецепт “Класичний штолен із цукатами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 450 ккал
Інгредієнти
На 12 порцій:
❯ 100 г цукатів
❯ 200 г родзинок
❯ 50 г сушеної вишні
❯ 4 ст. л. рому
❯ 500 г борошна
❯ 60 г дріжджів
❯ 130 г цукру
❯ 250 мл молока
❯ 2 жовтки
❯ 300 г вершкового масла
❯ по 1/3 ч. л. меленого імбиру, кориці, кардамону
❯ 200 г рубаного мигдалю
❯ 150 г сирої марципанової маси
❯ 150 г цукрової пудри
❯ 3 ст. л. цитрусового лікеру
Покроковий процес приготування штолену із цукатами
Крок 1
Цукати нарізат| маленькими кубиками та перекласти в миску. Додати ізюм та вишню, перемішати. Залити ромом та залишити мінімум на 1 год.
Крок 2
Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню і зробити зверху занурення. Додати дріжджі, 1 ч. л. цукру та 50 мл теплого молока. Перемішати, накрити чистим рушником та залишити на 15-20 хв за кімнатної температури.
Крок 3
Потім додати молоко, цукор, жовтки, 200 г масла, нарізаного кубиками, прянощі. Залишити в теплому місці на 1 ч. Додати фрукти в ромі та рубаний мигдаль.
Крок 4
Марципан нарізати, перемішати з 120 г цукрової пудри та лікером. Зробити з маси, що вийшла, валик довжиною 30см.
Крок 5
Тісто розкотити, на середину укласти марципанову масу та сформувати булку довгастої форми. Духовку нагріти
до 180 °. Викласти виріб на деко і залишити на 30 хв. Випікати близько 1 ч. Теплий штолен змастити 100 г розтопленого масла і посипати цукровою пудрою.