Рецепт “Крем-брюле з лемонграсом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН + 2 ГОДИНИ НА ОХОЛОДЖЕННЯ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 мл молока
❯ 300 мл вершків (від 15%)
❯ 8 жовтків
❯ 2 стебла лемонграсу
❯ 100 г цукру + 8 ст. л. для посипання
Покроковий процес приготування крем-брюле
Крок 1
Стебла лемонграсу очистити та нарізати. У каструлі молоко із вершками довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися під кришкою 15 хв.
Крок 2
Жовтки розтерти зі 100 г цукру добіла. Духовку нагріти до 130°, на нижній рівень поставити глибоку форму на 1/2 наповнену гарячою водою.
Крок 3
Молочно-вершкову суміш з лемонграсом пюрувати, збити та процідити. Додати в суміш жовтки з цукром,
перемішати та розлити по порційних креманках. Креманки поставити у форму з водою та запікати десерт на водяній
лазні 35 хв. Крему дати охолонути ок. 2 ч. Посипати цукром крем і поставити під гриль духовки на кілька хвилин.