Перейти до вмісту
Головна » Курка пірі-пірі

Курка пірі-пірі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Курка пірі-пірі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 670 ккал, 72 г білків,
    38 г жирів, 10 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 курка
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    Для маринаду:
    ❯ 1 червона цибулина
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 2 перцю чилі
    ❯ 1 ст. л. меленої солодкої паприки
    ❯ 100 мл рослинної олії
    ❯ 2 ст. л. оцту
    ❯ 1 лимон
    ❯ 1 ст. л. вустерського соусу
    ❯ кілька гілочок базиліка
    ❯ 1 гілочка чебрецю

    Покроковий процес приготування курки пірі-пірі

    Крок 1

    Приготувати маринад. Цибулю та часник очистити та порубати. Чебрець і базилік обполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок і порубати. Стручки перцю чилі вимити та очистити від насіння, м’якуш дрібно нарізати.

    Крок 2

    У невеликій каструлі змішати чилі з рубаною цибулею та часником, приправити меленою солодкою паприкою, додати олію, оцет, сік лимона та вустерський соус. Нагрівати суміш на слабкому вогні бл. 2 хв, зняти з вогню і підмішати рубану зелень.

    Крок 3

    Курку вимити, обсушити та викласти на робочу поверхню грудкою вниз. Гострим ножем розрізати тушку вздовж хребта з обох сторін і видалити хребет. Тушку перевернути, розкласти у вигляді метелика, обмазати маринадом, посолити та поперчити. Залишити в холодильнику на ніч

    Крок 4

    Нагріти духовку до 200 °. Запікати курку в жароміцній формі шкірою нагору 40 хв, періодично змащуючи маринадом.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка пірі-пірі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *