Рецепт “Морквяний торт з лісовими горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
Для основи:
❯ 340 г борошна
❯ 1,5 ч. л. кориці
❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 400 г цукру
❯ 1 ч. л. тертої цедри апельсина
❯ 245 мл рослинної олії
❯ 4 яйця
❯ 275 г тертої моркви
❯ жменя рубаних лісових горіхів
❯ сіль
❯ жир для змащування форми
Для крему:
❯ 100 г вершкового масла
❯ 100 г цукрової пудри
❯ 300 г сирного сиру
❯ 1 пакетик ванільного цукру
Покроковий процес приготування морквяного торту
Крок 1
Борошно перемішати з корицею, розпушувачем та мускатним горіхом, додати щіпку солі та цедру. За допомогою міксера збити масло з цукром і по одному ввести в масу яйця. Підмішати суху суміш.
Крок 2
Моркву дуже добре віджати на друшляку, закласти в тісто і добре перемішати. Підмішати горіхи.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і влити у неї тісто. Випікати морквяний бісквіт бл. 25 хв. Готовність перевірити, проткнувши бісквіт дерев’яною шпажкою: якщо вона суха, виріб готовий. Дати бісквіту
охолонути у формі 5 хв і перекласти його на кондитерські грати.
Крок 4
Вершкове масло розм’якшити та за допомогою міксера збити в пишну масу, додавши сирний сир, цукрову пудру та ванільний цукор.
Крок 5
Готовий бісквіт розрізати вздовж навпіл і підрівняти, зберегти обрізки та розтерти в крихту. Зібрати торт, промазавши коржі кремом. Обмазати кремом верх та боки торта, боки присипати крихтою. За бажання прикрасити торт цукровим декором.