Перейти до вмісту
Головна » М’ясний пай з журавлинним соусом

М’ясний пай з журавлинним соусом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “М’ясний пай з журавлинним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 ГОДИНИ + 3 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    Для начинки:
    ❯ 500 г свинини
    ❯ 250 г підчеревини
    ❯ 650 г курячого філе
    ❯ 100 г копченої грудинки
    ❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
    ❯ 1 ч. л. меленого перцю
    ❯ 4 гілочки чебрецю (порубати)
    ❯ 1,5 ч. л. солі
    Для тесту:
    ❯ 140 г смальцю
    ❯ 550 г борошна
    Для заливання:
    ❯ 300 мл міцного курячого бульйону
    ❯ 8 г желатину
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для соусу:
    ❯ 50 г цукру
    ❯ 100 мл червоного кріпленого вина
    ❯ 200 г свіжих або свіжоморожених журавлин

    Покроковий процес приготування м’ясного пая

    Крок 1

    Свинину, підчеревину, грудинку та філе нарізати невеликими кубиками та перемішати в глибокій мисці з сіллю, перцем та мускатним горіхом, додати чебрець і дуже добре перемішати.

    Крок 2

    Для тесту в каструлі нагріти 150 мл води та розтопити у ній смалець. Додати 1/2 ч. л. солі та всипати в один захід борошно. Перемішувати дерев’яною лопаткою, поки тісто не почне відставати від дна та стінок посуду. Посуд зняти з вогню, дати тесту трохи охолонути. Тісто добре обім’яти, прибл. 1/4 відкласти.

    Крок 3

    Підготувати форму для випікання та вистелити її 3/5 тесту, зробивши бортики. Викласти на тісто м’ясну масу і добре розрівняти. Форму струсити, щоб м’ясна маса добре розподілилася, і залити бульйоном із желатином. Відкладене тісто розкотити та накрити виріб, щільно защипавши краї. По центру зробити в тесті отвір і вставити в нього вирву з
    пергаменту. Духовку нагріти до 180 ° і випікати пай 30 хв. Температуру духовки зменшити до 150 ° і випікати пай ще 1 год 45 хв.

    Крок 4

    Готовому пирога дати трохи охолонути при кімнатній температурі, перекласти його на блюдо сервування і дати охолонути повністю.

    Крок 5

    Желатин замочити. Бульйон нагріти, не доводячи до кипіння і розчинити в ньому желатин. Додати в сіль бульйон і перець на смак. Ок. 100 мл бульйону відлити в інший посуд, інше влити в пиріг через отвір. Виріб поставити у холодильник на 2 год.

    Крок 6

    У сотейнику на повільному вогні нагріти вино і розчинити у ньому цукор, довести до кипіння. Викласти у вино ягоди та варити 1–2 хв. Соус зняти з вогню та остудити. Коли желе в пирі затвердіє, полити пиріг журавлинним соусом.

    Крок 7

    Бульйон, що залишився з желатином розтопити на повільному вогні та рівномірно полити журавлинний соус. Поставити у холодильник на 1 годину.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати М’ясний пай з журавлинним соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *