«Діаменю» рецепт “Пастила із шипшини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
100 г
1,7 ХО
109 ккал
Інгредієнти
– 1 кг шипшини
– вода
– масло рослинне
Покрокове приготування пастили
Крок 1
Плоди шипшини розрізаю вздовж навпіл, видаляю насіння. Поміщаю в емальовану каструлю з невеликою кількістю води та варю на малому вогні до розм’якшення плодів.
Крок 2
Гарячу масу протираю через сито та уварюю до зменшення початкового обсягу в 1,5-2 рази. Пюре розливаю в лотки сушарки, застелені промасленим пергаментним папером, шаром 1,5-2 см.
Крок 3
Висохла пастила повинна мати щільну консистенцію і при згортанні в трубочку не повинна злипатися. Нарізаю.
Зберігаю у сухих чистих банках під кришками.
Зазначені значення Хлібних Одиниць є орієнтовними! При приготуванні страв перераховуйте їх відповідно до тих інгредієнтів, які використовуєте!