Рецепт “Пиріг з ванільним крамблем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
Для тесту:
❯ 250 г борошна
❯ 50 г цукрової пудри
❯ 100 г вершкового масла
❯ 1 жовток
❯ сіль
Для начинки:
❯ 350 г ожини
Для крамбля:
❯ 100 г борошна
❯ 50 г вершкового масла
❯ 2 пакетики ванільного цукру
❯ 50 г цукру
❯ 1 ст. л. товчених лісових горіхів
Покроковий процес приготування пирігу з ванільним крамблем
Крок 1
Для тіста олію охолодити та дрібно порубати. Просіяти на олію борошно зі щіпкою солі та цукрової пудри та руками розім’яти все в крихітну масу. Додати жовток та руками вимісити однорідне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Для крамблевої маси олію охолодити та дуже дрібно посікти. У мисці перемішати рубану олію з цукром та ванільним цукром, борошном та товченими горіхами та розім’яти масу у дрібну крихту. Помістити у холодильник на 30 хв.
Крок 3
Ягоди промити на ситі під тонким струменем води. Духовку нагріти до 190 °. Деко для випікання вистелити пергаментом.
Крок 4
Тісто тонко розкотити та викласти на лист. Поступово розподілити по тесту підготовлені ягоди та густо посипати виріб Крамблева крихта.
Крок 5
Випікати пиріг 25 хв, вийняти його з духовки та дати трохи охолонути. Для подачі нарізати пиріг невеликі квадрати.
Подати, прикрасивши свіжими ягоди ожини.