Перейти до вмісту
Головна » Шоколадне поліно

Шоколадне поліно

    Шоколадне поліно

    Рецепт “Шоколадне поліно” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 год.

    У 1 порції: 40 ккал, 3 г білків,
    15 г жирів, 23 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 20 порцій:
    ❯ 5 яєць
    ❯ 1 ч. л. соку лимона
    ❯ 5 ст. л. цукрової пудри
    ❯ 1 ст. л. какао-порошку
    ❯ 4 ст. л. борошна
    ❯ 1/2 ч. л. розпушувача
    Для крему І:
    ❯ 120 г вершкового масла
    ❯ 40 г цукрової пудри
    ❯ 20 г какао-порошку
    Для крему ІІ:
    ❯ 100 г шоколаду
    ❯ 4 ст. л. вершків
    ❯ 1 ст. коньяку
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ 100 г цукру

    Покроковий процес приготування шоколадного поліна

    Крок 1

    Яйця поділити на жовтки та білки. Білки збити в піну із соком лимона та цукровою пудрою. Жовтки розтерти з какао, борошном, розпушувачем і підмішати до білків.

    Крок 2

    Викласти тісто на вистелений папером лист і випікати бл. 15 хв при 180 °. Бісквіт перевернути на посипаний цукром рушник і, видаливши папір, згорнути в рулет

    Крок 3

    Для крему І збити олію з цукровою пудрою та какао. Розгорнути бісквіт, відрізати смужку шириною 10 см. Обидві частини бісквіта намазати кремом І. Згорнути смужку в рулетик і нарізати із нього гілки. Викласти ствол і гілки на сервірувальну страву

    Крок 4

    Для крему ІІ шоколад розтопити, додавши вершки та коньяк. Олію збити з цукром, вливаючи шоколадну масу. Наповнити кремом кондитерський мішок і покрити поліно шоколадною корою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шоколадне поліно. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *