Рецепт “Сирна запіканка з грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 370 ккал, 25 г білків,
19 г жирів, 11 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 100 г фундука
❯ 400 г стиглих солодких груш
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 500 г сиру
❯ 125 мл вершків
❯ 5 яєчних жовтків
❯ 100 г манної крупи
❯ 150 г цукру
❯ борошно та вершкове масло
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування запіканки з грушами
Крок 1
Горіхи порубати та злегка обсмажити на сковороді без додавання жиру. Груші вимити, розрізати кожну на чотири частини та, видаливши серцевини з насінням, нарізати кубиками. Відразу ж збризкати фруктовий м’якуш лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Крок 2
Сир протерти через сито, щоб не було грудок, і змішати з вершками, жовтками та цукром. Додати рубані горіхи, манну крупу, шматочки груш та добре все перемішати.
Крок 3
Нагріти духовку до 200 °. Одну велику або чотири порційні форми добре змастити вершковим маслом і посипати
невеликою кількістю борошна.
Крок 4
Сирну масу викласти ложкою у підготовлений посуд для випікання, розрівняти та помістити в нагріту духовку на 35 хв. Остиглу запіканку посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки. Зберігати у холодильнику.
Запіканка набуде вишуканого аромату, якщо додати до сирної маси трохи цукру із натуральною ваніллю. Для цього
необов’язково купувати дорогий магазинний продукт. Приготуйте запашний цукор самі з використаного ванільного стручка з вискобленим насінням – він втрачає свій аромат лише частково. Покладіть стручок у банку з цукром і витримайте тиждень.