Рецепт “Темакі-суші з копченим лососем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 хвилин
У 1 порції: 160 ккал, 7 г білків,
9 г жирів, 14 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 4 аркуші пресованих водоростей норі
❯ 2 склянки круглозерного рису
❯ васабі (японський хрін) на смак
❯ 100 г копченого лосося
❯ 100 г огірка
❯ 1 гілочка кінзи
❯ 1/4 авокадо
❯ 8 шматочків японської редьки дайкон
❯ соєвий соус для подачі
Покроковий процес приготування темакі-суші
Крок 1
Приготувати рис для суші, як описано в п. 1 рецепту суші-салату. Кожен лист норі розрізати навпіл.
Крок 2
Покласти половину листа норі у ліву руку матової сторони вгору. У праву руку взяти трохи відвареного рису і покласти його посередині аркуша.
Крок 3
Рис намазати шаром васабі та покласти начинку: листочки кінзи, шматочки копченої риби, огірка, авокадо, редьки дайкон. Загорнути рис з начинкою у водорості так, щоб вийшли конусоподібні суші. З продуктів, що залишилися, таким же чином приготувати ще сім конвертиків
Крок 4
Для подачі розвести у соєвому соусі трохи васаби. Вмочити в пікантний соус темаки-суші.
Гостра зелена приправа васабі, соєвий соус і маринований імбир у різних видах надають стравам японської кухні пікантний смак та належну гостроту.