Рецепт “Торт полінниця” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Для тесту:
❯ 300 г маргарину
❯ 500 г борошна
❯ 160 г сметани
❯ 1 яйце
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 100 г цукру
Для крему:
❯ 200 г вершкового масла
❯ 2 яйця
❯ 180 г цукру
❯ 110 мл вершків
❯ 1 стручок ванілі
Для начинки:
❯ консервовані вишні без кісточки
Покроковий процес приготування торт поленниця
Крок 1
З вказаних інгредієнтів вимісити тісто, розділити його на 15 частин і помістити в холодильник на 2 години частину розкотити в тонкий пласт, викласти начинку, згорнути рулетиком та випікати 15 хв при 180°.
Крок 2
Для крему у вбудованій вогнетривкій мисці розтерти добіла яйця з цукром. Влити гарячі вершки, покласти ваніль
і, помішуючи, нагрівати, поки крем не почне густіти. Крем процідити через сито.
Крок 3
Вершкове масло розм’якшити та збити у пишну масу, додаючи заварний крем. Зібрати торт, викладаючи шари рулетиків (5-4-3-2-1) і густо промазуючи їх кремом. Торт прикрасити до смаку.