Рецепт “В’ялені помідори в олії” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 5 годин
У 1 порції: 258 ккал, 14 г білків,
3 г жирів, 43 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 кг невеликих помідорів
❯ 1/2 ч. л. сушеної материнки або суміші італійських трав
❯ 2 ч. л. солі
❯ рослинна олія
Покроковий процес приготування в’ялених помідор
Крок 1
Помідори вимити, обсушити паперовим рушником, розрізати навпіл і видалити серцевини з насіння. Викласти половинки плодів на лист зрізом вгору.
Крок 2
Духовку нагріти до 100 °. М’якуш помідорів посипати материнкою, посолити та збризкати маслом. В’ялити помідори в духовці 5 год.
Крок 3
Помідори помістити в банку та залити олією. Зберігати у холодильнику.
Материнка та інші теплолюбні трави з інтенсивним ароматом (чебрець, базилік, майоран), якими так славиться Середземномор’я, нададуть в’яленим помідорам особливу пряність. В італійській кухні приготовані таким чином томати – не тільки закуска, а й важливий інгредієнт багатьох страв: вони підкреслять смак риби, перетворять навіть найпростіший салат.