Перейти до вмісту
Головна » В’ялені помідори в олії

В’ялені помідори в олії

    Ледачий штрудель

    Рецепт “В’ялені помідори в олії” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 5 годин
    У 1 порції: 258 ккал, 14 г білків,
    3 г жирів, 43 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 кг невеликих помідорів
    ❯ 1/2 ч. л. сушеної материнки або суміші італійських трав
    ❯ 2 ч. л. солі
    ❯ рослинна олія

    Покроковий процес приготування в’ялених помідор

    Крок 1

    Помідори вимити, обсушити паперовим рушником, розрізати навпіл і видалити серцевини з насіння. Викласти половинки плодів на лист зрізом вгору.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 100 °. М’якуш помідорів посипати материнкою, посолити та збризкати маслом. В’ялити помідори в духовці 5 год.

    Крок 3

    Помідори помістити в банку та залити олією. Зберігати у холодильнику.

    Материнка та інші теплолюбні трави з інтенсивним ароматом (чебрець, базилік, майоран), якими так славиться Середземномор’я, нададуть в’яленим помідорам особливу пряність. В італійській кухні приготовані таким чином томати – не тільки закуска, а й важливий інгредієнт багатьох страв: вони підкреслять смак риби, перетворять навіть найпростіший салат.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати В’ялені помідори в олії. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *