«Діаменю» рецепт “Заливне з овочів” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
100 г
0,5 ХО
112 ккал
Інгредієнти
– 200 г консервованої кукурудзи
– 200 г консервованого горошку
– 0,5 л овочевого бульйону
– 500 г черешкової селери
– 2 моркви
– 100 г зеленої цибулі
– 2 ч. л. цукру
– 2 ст. желатину
– 1 ст. соку лимона
– сіль на смак
Покрокове приготування заливного з овочів
Крок 1
Желатин замочую у 0,5 ст. теплого бульйону. Коли набухне, розводжу його в бульйоні, що залишився. Додаю лимонний сік, сіль та цукор. Доводжу до кипіння. Знімаю з вогню.
Крок 2
Черешки селери повинні бути одного розміру та вміщатися на дно форми. Опускаю їх у киплячу воду і варю 3 хвилини. Перекладаю в холодну воду. Моркву нарізаю тонкими смужками.
Крок 3
Вкладаю їх у кожен черешок селери. Укладаю всі овочі у форму, чергуючи селеру, зелену цибулю, горошок і кукурудзу. Заливаю бульйоном. Даю застигнути у холодильнику.
Зазначені значення Хлібних Одиниць є орієнтовними! При приготуванні страв перераховуйте їх відповідно до тих інгредієнтів, які використовуєте!