Перейти до вмісту
Головна » Журавлинний пиріг

Журавлинний пиріг

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Журавлинний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 180 г борошна
    ❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
    ❯ сіль
    ❯ 2 яйця
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 70 г вершкового масла
    ❯ 100 г сметани
    Для начинки:
    ❯ 350 г журавлини
    ❯ 80 г вершкового масла
    ❯ 150 г цукру
    ❯ 100 г товчених лісових горіхів

    Покроковий процес приготування журавлинного пирігу
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Борошно просіяти з розпушувачем і щіпкою солі. Масло розтопити та злегка охолодити. Яйця розтерти зі 100 г цукру, додати сметану, масло і перемішати. Приготовлену масу з’єднати з борошняною сумішшю і перемішати до отримання гладкого однорідного тіста.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    У формі для випікання розтопити вершкове масло, додати та, помішуючи, готувати на повільному вогні до отримання світлої карамелі. Журавлину промити, перебрати, обсушити та викласти в гарячу карамель. Ягоди акуратно перемішати.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Журавлину присипати горіхами та вилити на ягоди тісто. Тісто розрівняти, випікати виріб 45 хв і дати охолонути 10 хв у відкритій духовці. Готовий пиріг акуратно перевернути на блюдо сервування та посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Журавлинний пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *