Рецепт “Журавлинний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 180 г борошна
❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
❯ сіль
❯ 2 яйця
❯ 100 г цукру
❯ 70 г вершкового масла
❯ 100 г сметани
Для начинки:
❯ 350 г журавлини
❯ 80 г вершкового масла
❯ 150 г цукру
❯ 100 г товчених лісових горіхів
Покроковий процес приготування журавлинного пирігу
Крок 1
Борошно просіяти з розпушувачем і щіпкою солі. Масло розтопити та злегка охолодити. Яйця розтерти зі 100 г цукру, додати сметану, масло і перемішати. Приготовлену масу з’єднати з борошняною сумішшю і перемішати до отримання гладкого однорідного тіста.
Крок 2
У формі для випікання розтопити вершкове масло, додати та, помішуючи, готувати на повільному вогні до отримання світлої карамелі. Журавлину промити, перебрати, обсушити та викласти в гарячу карамель. Ягоди акуратно перемішати.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Журавлину присипати горіхами та вилити на ягоди тісто. Тісто розрівняти, випікати виріб 45 хв і дати охолонути 10 хв у відкритій духовці. Готовий пиріг акуратно перевернути на блюдо сервування та посипати цукровою пудрою.