Рецепт “Клафуті з персиками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 5 яєць
❯ 150 г цукру
❯ 150 г борошна
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 100 г сметани
❯ 100 мл молока
❯ 700 г персиків
❯ цукрова пудра для посипання
❯ 1–2 персики та кілька гілочок м’яти для прикраси
❯ жир для змащування форми
Покроковий процес приготування клафуті
Крок 1
Яйця розтерти з цукром добела, невеликими порціями підмішати борошно, просіяне із сіллю. Поступово ввести в масу сметану та молоко. Перемішувати до отримання гладкого однорідного тесту та дати відстоятися 15 хв.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром. Персики вимити, розрізавши кожен навпіл, видалити кісточки, плоди нарізати часточками та викласти у підготовлену форму. М’яту промити та обсушити.
Крок 3
Тісто, що відбулося, залити персики у формі, тісто розрівняти та випікати виріб 45-50 хв. Готовий клафуті густо посипати цукровою пудрою, прикрасити нарізаними персиками та листочками м’яти. Подати теплим.