Рецепт “Меренги з ягодами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 яєчні білки
❯ 200 г цукру
❯ 250 мл вершків
❯ 200 г цукрової пудри
❯ 1 ч. л. соку лимона
Для подачі та прикраси:
❯ 100 г шоколаду
❯ 50 г вершкового масла
❯ свіжі або консервовані ягоди
Покроковий процес приготування меренги
Крок 1
Підготувати каструлю для водяної лазні. На каструлю з киплячою водою встановити вогнетривку миску з білками так, щоб вона не торкалася води. порціями всипаючи цукор, за допомогою електричного міксера збивати білки у міцну піну.
Крок 2
Духовку нагріти до 100 °. Підготувати лист пергаменту та накреслити на ньому рівні кола. Вислати пергаментом лист. Білкову масу викласти в кондитерську мішок та відсадити на підготовлений пергамент рівними кільцями. Випікати вироби 2 год
Крок 3
Шоколад розтопити із вершковим олією та за допомогою кулінарного пензлика “вимазати” їм порційні тарілки. Для крему вершки збити з цукровою пудрою та соком лимона. На підготовлені тарілки викласти готові меренги, попарно скріпивши їх кремом, та прикрасити вироби ягодами.