Перейти до вмісту
Головна » Перепела у смородиновому соусі

Перепела у смородиновому соусі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Перепела у смородиновому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 2 порції:
    ❯ 2 тушки перепілок, готові до кулінарної обробки
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ по 1/4 ч. л. мелених кориці, гвоздики, запашного та чорного перцю
    ❯ сіль
    Для соусу:
    ❯ 100 мл м’ясного бульйону
    ❯ 200 мл портвейну або іншого червоного десертного вина
    ❯ 100 г смородини
    ❯ 1 паличка кориці
    Для подачі:
    ❯ 200 г готового булгуру
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ 1 гілочка м’яти
    ❯ 30 г мигдалю

    Покроковий процес приготування перепелів у соусі

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Мигдаль підсушувати в духовці 3-4 хв. і дати йому повністю охолонути. Тушки перепілок промити, обсушити і розрізати кожну вздовж хребта. Підготовлені тушки натерти сіллю та прянощами.

    Крок 2

    На сковороді на гарячій олії обсмажити птицю з усіх боків до золотистого кольору та перекласти у форму для запікання. Птахів запікати 8-12 хв. До подачі на стіл зберегти гарячою.

    Крок 3

    Жир, що залишився на сковороді після обсмажування перепілок, нагріти та дегласувати, вливши бульйон і знімаючи
    лопаткою залишки їжі з дна та стінок посуду. Бульйон уварити наполовину.

    Крок 4

    Влити в сковороду вино, покласти корицю та смородину, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму.
    Соус уварити наполовину, часто помішуючи та роздавлюючи смородину. Готовий соус зняти з вогню та протерти
    через дрібне сито.

    Крок 5

    Для гарніру булгур розім’яти із вершковим маслом. 2/3 обсмаженого мигдалю порубати і підмішати у булгур. На порційні тарілки викласти булгур, влити трохи ягідного. соусу і додати перепілок. Страва посипати мигдалем, що залишився та прикрасити м’ятою.

    Сьогодні ми дізналися як готуються Перепела у смородиновому соусі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *