Рецепт “Перепела у смородиновому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 2 порції:
❯ 2 тушки перепілок, готові до кулінарної обробки
❯ 50 мл рослинної олії
❯ по 1/4 ч. л. мелених кориці, гвоздики, запашного та чорного перцю
❯ сіль
Для соусу:
❯ 100 мл м’ясного бульйону
❯ 200 мл портвейну або іншого червоного десертного вина
❯ 100 г смородини
❯ 1 паличка кориці
Для подачі:
❯ 200 г готового булгуру
❯ 30 г вершкового масла
❯ 1 гілочка м’яти
❯ 30 г мигдалю
Покроковий процес приготування перепелів у соусі
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Мигдаль підсушувати в духовці 3-4 хв. і дати йому повністю охолонути. Тушки перепілок промити, обсушити і розрізати кожну вздовж хребта. Підготовлені тушки натерти сіллю та прянощами.
Крок 2
На сковороді на гарячій олії обсмажити птицю з усіх боків до золотистого кольору та перекласти у форму для запікання. Птахів запікати 8-12 хв. До подачі на стіл зберегти гарячою.
Крок 3
Жир, що залишився на сковороді після обсмажування перепілок, нагріти та дегласувати, вливши бульйон і знімаючи
лопаткою залишки їжі з дна та стінок посуду. Бульйон уварити наполовину.
Крок 4
Влити в сковороду вино, покласти корицю та смородину, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму.
Соус уварити наполовину, часто помішуючи та роздавлюючи смородину. Готовий соус зняти з вогню та протерти
через дрібне сито.
Крок 5
Для гарніру булгур розім’яти із вершковим маслом. 2/3 обсмаженого мигдалю порубати і підмішати у булгур. На порційні тарілки викласти булгур, влити трохи ягідного. соусу і додати перепілок. Страва посипати мигдалем, що залишився та прикрасити м’ятою.