Рецепт “Півник у вині з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1 тушка півня, готова до кулінарної обробки (бл. 3 кг)
❯ 200 г печериць
❯ по 2 моркви та кореня петрушки
❯ 150 г копченої грудинки
❯ 250 мл жирних вершків
❯ 750 мл білого сухого вина
❯ 2 склянки білого мускату
❯ 3 ст. л. коньяку
❯ 1 л курячого бульйону
❯ 100 г вершкового масла
❯ 2 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування півника у вині
Крок 1
Птаха нарізати порційними шматочками та в глибокому сотейнику обсмажити до золотистого кольору на оливковій та 50 г вершкового масла. Птаха вийняти.
Крок 2
Цибуля та часник очистити та порубати, очищену моркву і корінь петрушки крупно нарізати. Додати до сотейника 25г вершкового масла та обсмажувати підготовлені овочі 15 хв.
Крок 3
Повернути в сотейник птаха, влити коньяк і нагрівати, доки він не випарується. Присипати птицю та овочі борошном. Влити біле вино та нагрівати 5 хв. Влити бульйон, посолити, приправити перцем, довести до кипіння і готувати під кришкою на середньому вогні 45 хв – 1 год. мускат та готувати 45 хв.
Крок 4
На сковороді на решті вершковому маслі обсмажити печериці та додати до сотейника до птиці. Влити вершки та готувати ще 15 хв. Подати, прикрасивши зеленню.