Перейти до вмісту
Головна » Півник у вині з печерицями

Півник у вині з печерицями

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Півник у вині з печерицями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 1 тушка півня, готова до кулінарної обробки (бл. 3 кг)
    ❯ 200 г печериць
    ❯ по 2 моркви та кореня петрушки
    ❯ 150 г копченої грудинки
    ❯ 250 мл жирних вершків
    ❯ 750 мл білого сухого вина
    ❯ 2 склянки білого мускату
    ❯ 3 ст. л. коньяку
    ❯ 1 л курячого бульйону
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 3 ст. л. борошна
    ❯ 4 ст. л. оливкової олії
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування півника у вині

    Крок 1

    Птаха нарізати порційними шматочками та в глибокому сотейнику обсмажити до золотистого кольору на оливковій та 50 г вершкового масла. Птаха вийняти.

    Крок 2

    Цибуля та часник очистити та порубати, очищену моркву і корінь петрушки крупно нарізати. Додати до сотейника 25г вершкового масла та обсмажувати підготовлені овочі 15 хв.

    Крок 3

    Повернути в сотейник птаха, влити коньяк і нагрівати, доки він не випарується. Присипати птицю та овочі борошном. Влити біле вино та нагрівати 5 хв. Влити бульйон, посолити, приправити перцем, довести до кипіння і готувати під кришкою на середньому вогні 45 хв – 1 год. мускат та готувати 45 хв.

    Крок 4

    На сковороді на решті вершковому маслі обсмажити печериці та додати до сотейника до птиці. Влити вершки та готувати ще 15 хв. Подати, прикрасивши зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як готується Півник у вині з печерицями. Смачного!.

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *