Рецепт “Риба на пару із соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 4 порційні філе білої морської риби
❯ корінь імбиру бл. 3 см
❯ 2 лайми
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ кілька гілочок кінзи
❯ 1 ст. л. рослинної олії
Для маринаду:
❯ 3 ст. л. соєвого соусу
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 1/4 ч. л. тертого імбиру
❯ 1 ч. л. цукру
Покроковий процес приготування риби на пару
Крок 1
Для маринаду в мисці цукор та мелений імбир перемішати із соєвим соусом та розвести вином. Рибу промити, обсушити, викласти в маринад залишити за кімнатної температури на 20 хв.
Крок 2
Імбир очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкою соломкою. Кінзу промити, обсушити та дрібно порубати.
Крок 3
Сік з одного лайма віджати, решту нарізати часточками та відкласти для подачі. Гострий перець вимити, обсушити та, видаливши плодоніжку з насінням, нарізати кільцями. Сік лайма перемішати з олією, додати імбир, гострий
перець та кінзу, злегка посолити. Соус добре перемішати та до подачі на стіл помістити у холодильник.
Крок 4
Рибу вийняти з маринаду, викласти на решітку пароварки та готувати 6-8 хв.
Крок 5
Готову рибу перекласти в посуд сервування і полити охолодженим соусом.