Рецепт “Ризотто з мідіями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 650 ккал, 16 г білків,
35 г жирів, 61 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 100 г бекону шматочками
❯ 1 рубана цибулина
❯ 150 г вершкового масла
❯ 300 г рису для ризотто
❯ 200 мл сухого білого вина
❯ 1 л овочевого бульйону
❯ 200 г м’яса заморожених мідій
❯ 4 ст. л. тертого пармезану
❯ жменя рубаної петрушки
❯ сіль
Покроковий процес приготування ризотто з мідіями
Крок 1
Бекон нарізати шматочками. Цибулю очистити, дрібно порубати. 100 г вершкової олії розтопити в сотейнику та обсмажувати на ньому бекон прибл. 5 хв.
Крок 2
Додати в сотейник до бекону цибулю і готувати до напівпрозорості. Рис промити на ситі під холодною водою, всипати у сотейник і готувати, помішуючи, 2-4 хв. Посолити, влити вино та готувати на сильному вогні кілька хвилин
Крок 3
Вогонь зменшити. Бульйон нагріти. У сотейник додати 400 мл бульйону, рис перемішати та готувати, доки рідина повністю не випарується. Влити решту бульйон і варити ризотто 15 хв. Викласти у сотейник мідії, довести страву до кипіння та зняти з вогню.
Крок 4
Для соусу 50 г вершкового масла розм’якшити при кімнатній температурі та у невеликій каструлі змішати з пармезаном та рубаною петрушкою. Готувати під кришкою 3 хв. Готове ризотто з мідіями подати, полив теплим соусом.
Мідії – найцінніший дієтичний продукт. Вони містять мінімум жирів і багаті на вітамін Е, який відповідає за красу і здоров’я: 100 г молюсків забезпечують 25 % його добової норми.