Перейти до вмісту
Головна » Ризотто з мідіями

Ризотто з мідіями

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Ризотто з мідіями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 хвилин
    У 1 порції: 650 ккал, 16 г білків,
    35 г жирів, 61 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 100 г бекону шматочками
    ❯ 1 рубана цибулина
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ 300 г рису для ризотто
    ❯ 200 мл сухого білого вина
    ❯ 1 л овочевого бульйону
    ❯ 200 г м’яса заморожених мідій
    ❯ 4 ст. л. тертого пармезану
    ❯ жменя рубаної петрушки
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування ризотто з мідіями

    Крок 1

    Бекон нарізати шматочками. Цибулю очистити, дрібно порубати. 100 г вершкової олії розтопити в сотейнику та обсмажувати на ньому бекон прибл. 5 хв.

    Крок 2

    Додати в сотейник до бекону цибулю і готувати до напівпрозорості. Рис промити на ситі під холодною водою, всипати у сотейник і готувати, помішуючи, 2-4 хв. Посолити, влити вино та готувати на сильному вогні кілька хвилин

    Крок 3

    Вогонь зменшити. Бульйон нагріти. У сотейник додати 400 мл бульйону, рис перемішати та готувати, доки рідина повністю не випарується. Влити решту бульйон і варити ризотто 15 хв. Викласти у сотейник мідії, довести страву до кипіння та зняти з вогню.

    Крок 4

    Для соусу 50 г вершкового масла розм’якшити при кімнатній температурі та у невеликій каструлі змішати з пармезаном та рубаною петрушкою. Готувати під кришкою 3 хв. Готове ризотто з мідіями подати, полив теплим соусом.

    Мідії – найцінніший дієтичний продукт. Вони містять мінімум жирів і багаті на вітамін Е, який відповідає за красу і здоров’я: 100 г молюсків забезпечують 25 % його добової норми.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Ризотто з мідіями. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *