Рецепт “Шоколадний кекс на сметані” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 870 ккал, 53 г білків,
62 г жирів, 27 г вуглеводів
Інгредієнти
На 16 порцій:
❯ 6 яєць
❯ 250 г вершкового масла
❯ 200 г цукру
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ терта цедра 1 лимона
❯ 250 г сметани
❯ 300 г борошна
❯ дрібка солі
❯ 1 пакетик розпушувача
❯ 100 г мелених волоських горіхів
❯ 100 г тертого шоколаду
❯ 4 ст. л. коньяку
Покроковий процес приготування шоколадний кекс на сметані
Крок 1
Жовтки відокремити від білків і збити в пишну масу з цукром. Додати розм’якшене вершкове масло, цедру лимона і сметану, перемішати.
Крок 2
Борошно просіяти з розпушувачем і всипати в жовткове масу. Підмішати горіхи, сіль, шоколад, ванільний цукор та коньяк. В останню чергу, акуратно перемішуючи ложкою, ввести в тісто білки, що збиті в піну.
Крок 3
Нагріти духовку до 165-170 °. Кільцеву форму для кексу змастити будь-яким жиром і посипати панірувальними сухарями. Тісто вилити у форму та випікати 1 ч. Готовому кексу дати охолонути у формі 10 хв, потім вийняти. За бажанням посипати охолоджений кекс цукровою пудрою.