Перейти до вмісту
Головна » Шоколадний кекс на сметані

Шоколадний кекс на сметані

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Шоколадний кекс на сметані” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 870 ккал, 53 г білків,
    62 г жирів, 27 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 16 порцій:
    ❯ 6 яєць
    ❯ 250 г вершкового масла
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ терта цедра 1 лимона
    ❯ 250 г сметани
    ❯ 300 г борошна
    ❯ дрібка солі
    ❯ 1 пакетик розпушувача
    ❯ 100 г мелених волоських горіхів
    ❯ 100 г тертого шоколаду
    ❯ 4 ст. л. коньяку

    Покроковий процес приготування шоколадний кекс на сметані

    Крок 1

    Жовтки відокремити від білків і збити в пишну масу з цукром. Додати розм’якшене вершкове масло, цедру лимона і сметану, перемішати.

    Крок 2

    Борошно просіяти з розпушувачем і всипати в жовткове масу. Підмішати горіхи, сіль, шоколад, ванільний цукор та коньяк. В останню чергу, акуратно перемішуючи ложкою, ввести в тісто білки, що збиті в піну.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 165-170 °. Кільцеву форму для кексу змастити будь-яким жиром і посипати панірувальними сухарями. Тісто вилити у форму та випікати 1 ч. Готовому кексу дати охолонути у формі 10 хв, потім вийняти. За бажанням посипати охолоджений кекс цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шоколадний кекс на сметані. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *